2011 m. gegužės 9 d.

Kūno losjonas "Labas rytas!"



Labai lengvas, greitai susigeriantis, citrininiu pyragu kvepiantis kūno losjonas.
Dievinu juo išsitepti ryte po dušo - gaiviai kvepia, energingai nuteikia, skalsus (nedaug reikia), bet neriebus - galiu iškart rengtis :)



100 ml losjono:

taukmedžio sviestas - 4,5 ml (4,1 gr)

makadamijų al. - 5,3 ml (4,9 gr)

migdolų al. - 5,3 ml (4,8 gr)

emulsinis vaškas (AZ nr.2) - 4 ml (4 gr)

citrininės verbenos hidr. - 80,6 ml (80,6 gr)

vit. E - 3-6 lašai (0,1-0,2 ml)

naticidas - 11-18 lašų (0,3-0,5 ml) (galima keisti ekokonservantu)

citrinų EA - 3-4 lašai (jei nenaudosite vasarą atviroms kūno vietoms!)

Aliejus su emulsiniu vašku ir hidrolatą atskiruose induose pašildyti (apie 65 l.), kol ištirps, lėtai pilant vandenį į aliejus energingai maišyti, kol įgaus tokią keistą, gelinę konsistenciją. Tada įstatyti į indą su šaltu vandeniu ir toliau maišyti, kol masė taps vientisa, lygi, gražios losjono konsistencijos. Sulašinti priedus, gerai išmaišyti. Patogiausi indeliai - su pompomis arba užspaudžiamais dangteliais.

2011 m. gegužės 8 d.

Papaino kremas po depiliacijos

10ml sezamo aliejaus

10ml distiliuoti vandens

10ml rožių hidrolato

1ml alavijo gelio

1,8 g emulsinio vaško

0,7 g papaino miltelių

4l. ekokonservanto

Naudodamiesi principu indes inde išlydome emulsinį vašką, supilame aliejų. Kitame inde lengvai pašildome vandens fazę su alavijų geliu ir ištirpiname joje papainą. Sujungiame fazes ir intensyviai plakame kremuką, o jam atvėsus sulašiname konservantą.

Kremuko tūris plakant padidėja (gavosi kiek daugiau negu 50ml). Kremas naudojamas po depiliacijos vašku ar epiliatoriumi, kadangi efektyviai lėtina plaukelių ataugimą ir kitą depiliaciją nukelia maždaug 1 - 2 savaitėmis toliau. Prieš gaminant kremą reikėtų atlikti odos jautrumo testą bei nusistatyti individualią savo papaino dozę, priklausomai nuo odos jautrumo ir polinkio sudirgti. Kai dariau stipresnės koncentracijos kremą ne kartą buvau lengvai sudeginusi pažastų odą, kai tuo tarpu kojoms viskas tiko kuo puikiausiai. Tad šįkart sumažinau koncentraciją tingėdama daryti atskirą kremą pažastims ir atskirą kojoms. Supylus į buteliuką su purkštuku kremas labai puikiai purškiasi, tačiau išlieka tikimybė, kad ateityje fazės atsiskirs dėl sudėtyje esančio papaino, nors man taip nėra nutikę, o kremas dažniausiai naudojamas 1-3mėn.

Lūpų blizgesys, 6ml


5.3ml augalinio lanolino pakaitalo
0.3ml sviestmedžio
1 lašas burokėlių sulčių ekstrakto
Pagal norimą išgauti spalvą raudono ir vario žėručių (raudono dėjau apie 0.1g, o vario tik vos vos, kelias dulkeles)
4lašai vyšnių aromatinio ekstrakto

Naudodamiesi principu indas inde išlydome sviestmedį, nukeliame nuo ugnies ir sudedame lanoliną bei burokėlių sulčių ekstraktą. Vėstant dedame žėručius ir aromatinį ekstraktą, kurį galima pakeisti mėgiamais EA.
Ant lūpų gavosi labai neutrali, lengvai rausva spalva. Blizgis suteikia šlapių lūpų efektą, žėručiai savaime aišku gražiai žėri. Labai tinkamas kasdienai, lengvam lūpų paryškinimui.

Kadangi prieš tai rodytas blizgis gavosi švelniai rausvas, kitą blizgį (artdeco indelyje) gaminau kiek ryškesnės ir intensyvesnės spalvos. Gamintas lygiai tuo pačiu principu, tik jo tūris didesnis. Norėdama išgauti ryškesnę spalvą dėjau du lašus burokėlių sulčių ekstrakto ir daugiau žėručių.



2011 m. gegužės 6 d.

Drėkinantis kremas

Juodųjų serbentų hidr. 6 ml

Rugiagėlių hidr. 6ml

Rožių hidr. 4,5 ml

Aviečių al. 1,5 ml

Argano al. 1,5 ml

Sezamų al. 2 ml

Avokadų al. 2 ml

Morkų fitolis 2 ml

Šaltalankių al. 1 ml

Emulsinis vaškas AZ Nr.2 0,8 g.

Olivem 1000 emulsinis vaškas 0,8 g.

Rožių vaškas 0,3 g.

Drėkinantis kompleksas 10 l

Provit. B5 13 l

Ekokonservantas 6 l

Kvapiųjų kanangų ea 3 l

Palmarozos ea 1 l

Braškių kvapo aromatinio ekstrakto 1 l


Kremas darytas dovanų. Juodųjų serbentų kvapas labai jaučiasi, ea kiek jį padarė malonesnį. Tačiau daugiau šio hidrolato kremuose nebedėsiu, naudosiu jį gryną, veidui drėkinti.

2011 m. gegužės 3 d.

Kietas šampūnas


Coco sulfat                       56 g
Aliejai  (sapote, kokosų,
avokadų, ricinos)          17 ml
Vanduo                              9 ml
Skystas šilkas                  48 l
Vitaminas B5                   50 l
Drėkinantis kompleksas         10 l
Hidrolizuoti kviečių baltymai  2
 AN šaukštukai su kaupu
Ylang -ylang ea               28 l

Gaminimo eiga: Kokosų fulfato drožlės suberiamos į keramikinę piestelę, įdedama į karšto vandens vonelę, pilamas vanduo ir trinama. Gavus lipnios košės konsistenciją sudedami kiti ingredientai - aliejai, kiek pravėsus sulašinami pagerinimai, suberiami kviečių baltymai. Naudojant gumines pirštines sudedama masė į silikonines formeles, palaikoma valandą šaldytuve, ir išėmus iš formelės džiovinama tamsioje, bet neuždaroje kambario vietoje.