2011 m. liepos 22 d.

Kremas nuo celiulito

Nors šis kremas nėra labai turtingas savo sudėtimi, norėčiau dar įsigyti keletą pagerinimų, bet kol dar nepraėjo vasara - skubu meistrauti iš to, ką turiu ir, regis, jis veikia. :) Eterinių aliejų padariau maksimalią, 3% koncentraciją.

~50 g kremo

migdolų al. - 19% - 9,5 g
abrikosų al. - 6% - 3 g
ricinų al. 10% - 5 g
morkų sėklų hidrolatas - 42% - 21 g
rozmarinų hidrolatas - 18% - 9 g
emulsinis vaškas - 4,8% - 2,4 g
kofeinas - 2% - 1 g
vitaminas E - 5 l.
rozmarinų ea - 10 l.
kedro ea - 15 l.
greipfrutų ea - 5 l.
ekokonservantas - 10 l.

Naudodamiesi principu indas inde pakaitiname aliejus ir emulsinį vašką, tuo pat metu kitame inde šildome hidrolatus. Kai skysčiai pasieks 65 l. C temperatūrą (kai ištirps emulsinis vaškas), po truputį pilame hidrolatą į aliejų ir maišome. Kai kremas pasiekia 40 l. C, įmaišome kofeiną, sulašiname vit.E, eterinius aliejus ir konservantą.

Drėkinantis kremas veidui su alaviju

Lengvas, drėkinantis, gerai įsigeriantis kremas veidui su emulsiniu vašku ir ksantano guma, praturtintas alaviju ir hialurono rūgštim. Sudėtis labai paprasta, nes norėjau tik išbandyti drėkinamąjį poveikį, o tai jis daro gerai, man patinka.

~30 g kremo:

migdolų al. - 30% - 9 g
morkų sėklų hidrolatas - 62 % - 18,6 g
emulsinis vaškas - 3% - 0,9 g
ksantano guma 0,3% - 0,09 g
hialurono rūgštis, milteliai - 0,1% - 0,03
alavijo gelis - 5% - 1,5 g
ekokonservantas - 0,6% - 6 l

Į hidrolatą sijodami įberiame ksantano gumą ir maišome, kurį laiką palaukiame, kol skystis pradės tirštėti. Naudodamiesi principu indas inde pakaitiname aliejų ir emulsinį vašką, tuo pat metu kitame inde, vis pamaišydami šildome hidrolatą. Kai skysčiai pasieks 65 l. C temperatūrą (kai ištirps emulsinis vaškas), po truputį pilame hidrolatą į aliejus ir maišome. Kai kremas pasiekia 40 l. C, įmaišome priedus - hialurono rūgštį, alavijo gelį, ir ekokonservantą.

2011 m. liepos 21 d.

Kremas kūdikiams

Iki šiol savo mažylei naudojau išsuktą sviestmedį. Jis man labai patiko ir tiko visais atvejais, bet sumaniau šiek tiek pagerint, be to norėjau lengvesnės konsistencijos.

~20 g kremo:
sviestmedis - 10 g
migdolų al. - 1,5 g
medetkų fitolis - 4,5 g
vanduo - 4 g
alantoinas - 0,05 g

Naudodamiesi principu indas inde išlydome sviestą ir aliejus, kai pradės vėsti lėtai pilame iki 40 l. C kitame inde pašildytą vandenį su alantoinu. Dedame į indą su ledukais (aš dėjau į indą su šaltu vandeniu) ir sukame. Gaunam labai malonios tekstūros kremą.