2011 m. spalio 1 d.


Tonuojantis gelis Nr. 1

Ne visai įprasta kreminė pudra, o būtent gelis, nes nemėgstu sunkių, riebių, tirštų košių ant veido.
Apsauginis - palaiko normalią drėgmę, komfortiškas, su lengva apsauga nuo saulės. Maskavimo efektą apibūdinčiau kaip "light", norint stipresnio, pakanka plonu sluoksniu padengti du kartus, arba galima gaminant dėti daugiau spalvos pigmentų ir cinko oksido. Labai lengva pasigaminti, nereikia šildyti. Puikiai laikosi visą dieną, nesubėga į raukšleles. Pastabos pabaigoje.
Apie 15 g :
Ksantanas 0,09g,
skystas emulsiklis Gelisoucre 0,5g,
caprylis 2g,
medvilnės aliejus 0,6g,
augalinis silikonas 0,45g,
nerolio hidrolatas 10g.

Cinko oksidas 0,45g,
mineralinių oksidų mišinys "Caramel" (Makingcosmetics) 0,16g,
oksidų mišinys "Beige" (MC) 0,375g
mica "Bronze"(MC) 0,04g,
dumbliai litotamnai 0,375g.

EA: santalo 1 lašas, rožių otas 1 lašas
Konservantas: Cosgard 2 lašai

Eiga:
indelyje sumaišiau visus sausus ingredientus, supyliau hidrolatą (galima naudoti distiliuotą vandenį ar bet kurį mėgstamą hidrolatą), išmaišiau, tada pridėjau emulsiklio, įpyliau caprilį, aliejų, silikoną, sulašinau EA ir konservantą, maišydama po kiekvieno papildymo.
Pastabos:
Jei neturite sumaišytų pigmentų, galima spalvą kurti iš raudonos, geltonos ir juodos spalvos geležies oksidų su cinko oksidu, proporcijas galite pasižiūrėti AZ Caprilio aprašymo pabaigoje, ten duotą receptą čia perdariau. Tik ten labai daug cinko.
Jei oda riebi, galima mažinti aliejaus arba visai nedėti, bet man žiemai norėjosi dar ir apsaugos nuo šalčio. Aliejų galima naudoti bet kokį, kuris lengviau geriasi, neriebus, kad nebūtų blizgesio. Dumbliai litotamnai naudoti siekiant išgauti matinės odos efektą, bet nuo jų lieka vos juntamų stambesnių grūdelių, man netrukdo, ant odos nesimato, jaučiasi tik kol maišai geliuką ir kartais jei tepi pirštais, paspaudi ir pasitaiko koks stambesnis gabaliukas. Bet oda nuo jų labai minkšta, aksominė tampa. Galima manau naudoti ir baltą molį tokiam reikalui. Bronzinės micos dėjau labai nedaug, kad vos vos švytėtų. Oda su juo jaučiasi gerai, nesausėja, netraukia. Patenkinta. Radau ir vieną minusą, jei tai galima laikyti minusu - sunkiau negu pirktinės priemonės nusiplauna, vien šiltu vandenuku nenuvalysi. Bet kadangi vakare valau makiažą su prausimosi kremu ir muiliuku, įveikiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą