2011 m. gegužės 3 d.

Kietas šampūnas


Coco sulfat                       56 g
Aliejai  (sapote, kokosų,
avokadų, ricinos)          17 ml
Vanduo                              9 ml
Skystas šilkas                  48 l
Vitaminas B5                   50 l
Drėkinantis kompleksas         10 l
Hidrolizuoti kviečių baltymai  2
 AN šaukštukai su kaupu
Ylang -ylang ea               28 l

Gaminimo eiga: Kokosų fulfato drožlės suberiamos į keramikinę piestelę, įdedama į karšto vandens vonelę, pilamas vanduo ir trinama. Gavus lipnios košės konsistenciją sudedami kiti ingredientai - aliejai, kiek pravėsus sulašinami pagerinimai, suberiami kviečių baltymai. Naudojant gumines pirštines sudedama masė į silikonines formeles, palaikoma valandą šaldytuve, ir išėmus iš formelės džiovinama tamsioje, bet neuždaroje kambario vietoje.

8 komentarai:

  1. pamaciau ir iskart baisiausiai sudomino.sakykit prasau,o kur gaut ta drekinanti kompleksa ir AN?ir ar jie butini?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dariau praeitą savaitgalį kietą šampūną (receptas šiek tiek kitoks), bet pamiršau į šaldytuvą įdėti valandžikei..užtai tikriausiai man sunkiai ir išsikrapštė iš formelių. Nors džiovinau beveik savaitę, tačiau tokie patižę gavosi gabaliukai..
    Bet plaukai tai super:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonime, drėkinantis kompleksas nebūtinas, jį pirkau Aroma Zone. O AN šaukštumai, tai kaip matavimo vienetas :D Aroma natural parduota tokius orandžinius šaukštukus, su jais dažnai maišau, pakabinu gaminius.
    Astule, aš kartą irgi nuskystinau šampūną, įdėjau perdaug vandens, o gal ir aliejų buvo per daug, bet galiausiai išdžiūvo :)
    man kieti šampūnai lenkia visus iki tol bandytus (įskaitant ir cheminius) šampūnus. be to, tiko ir draugei, kuri jau niekaip pastaruoju metu neatsirinko šampūno..

    AtsakytiPanaikinti
  4. as jau kuri laika galvojau nusipikti pabandymui kietaji sampuna, arba pasidaryti pati, tik sulaike, kad visi receptai yra su sodium coco-sulfate, kuris, kiek radau info internete yra lygiai toks pats zalingas kaip ir sodium lauryl sulfate (http://www.tightlycurly.com/ingredients/sodium_coco-sulfate).kokia jusu nuomone? po kol kas man niekaip nepavyksta rasti geros alternatyvos, kad ir hgerai plaukus isplautu ir kad galvos odos nedirgintu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O jūs visur to paties klausiat :) Man galvos nedirgina, ir nebijau aš to coco sulfato. Be to šampūno pašvelninimui galima naudoti tensioactif SCI.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kiek girdziu atsiliepimu - visos labai patenkintos! Tai jau reiks ir man bandyt, kai skysta baigsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As irgi gaminau, bet nezinau ar isejo. Ar turi buti jis tokio kietumo kaip muilas?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nepergyvenkit dėl coco sulfato, jis negali būti išgaunamas cheminiu būdu. Coco sulfate nėra kenksmingųjų medžiagų (tokių kaip SLS).

    AtsakytiPanaikinti