2011 m. rugpjūčio 10 d.

Naktinis Rožių kremas veidui brandžiai, jautriai odai

Norėjosi stipraus poveikio be didelių koncentracijų, rožių kvapo ir šiek tiek jų skleidžiamos magijos. Stengiausi laikytis principo - kuo mažiau, tuo geriau. Veikliųjų medžiagų daug, bet visų - minimalios ar net mažesnės koncentracijos. Poveikis man labai patiko - užtepus dėl odą raminančių savybių jaučiasi lengvas vėsumas, o ryte akivaizdžiai lygesnė spalva, sumažėjusios poros, lyg gilyn įlindę kapiliarai ir toks jausmas, kad oda storesnė, stangresnė.
Tokį įvairaus poveikio ir turtingos sudėties produktą siūlyčiau naudoti nakčiai, kada oda gerai nuvalyta, nuprausta ilsisi ir atsinaujina. Šitas kremas bus ant odelės kaip gerų statybininkų darni komanda, o ne vienas auksarankis meistrelis... Rožių aliejai, tuberoza veikia sinergiškai su hialuronu, relax-rides, algo-boost, vienas kito poveikį stiprina hamamelis, encens, opuntia ficus ypač geras kovojant su odos senėjimu, camelina turi riebiųjų rūgščių kurių žmogaus organizmas negamina ir taip toliau... Naudoti lengvi aliejai, nedėjau sviestų, kad neapsunkintų.
Turiu jam pastabėlių, parašysiu pabaigoje - ką ketinu dar tobulinti. Taigi Rožių kremas Nr. 1, apie 50 ml:
Emulsinis vaškas Olive Douceur, 3,2 g. Konservantų pusė "normos" - Cosgard 4 lašai ir Naticido 1. Konservuojančiai t.p.veikia naudotas Usnea barbata CO2.
fitosteroliai 0,5g
šaltalankių aliejus 0,6 ml
aviečių aliejus 1ml
dygminų aliejus 1,2ml
"dygioji kriaušė" (opuntia ficus)1,6ml
pasiflora 1,2ml
inca-inci 1,2ml
souchet 1,3ml
cameline (camelina sativa, ne kamelija) 1,8 ml
hidrolatai:
Himalajinių rožių 18ml
Encens (bosvelia) 7ml
hamamelis 6ml.
pagerinimai:
relax-rides 30lašų
bio-remodeliant 25 lašai (tirštas, matavau 2ml.švirkštu ir dėjau 0,5ml)
algo-boost jeunese 32 lašai ( 0,8ml)
hialurono rūgštis 0,05 ml (mažiausias AZ baltas plastikinis šaukštukas arba ant peilio galiuko)
skysto šilko 0,5ml
augalinis kolagenas 5 lašai
orchidėjų ekstraktas 19 lašų
alijošiaus koncentratas ( Aromantic) 0,5ml
AZ drėkinantis kompleksas 9 lašai
aosanas 0,15ml ( trys 0,05ml šaukštukai)
bisabolol 2 lašai
pantenolio 0,5ml
kivių CO2 0,5ml
vit. E 1 kapsulė
Rožių otas KN 2 lašai, AZ rožių BIO 1 lašas, bulgariškos rožės 1 lašas, tuberozų absoliuto tupučiukas, osmantus, briedragių ir kerpių Usnea Barbata CO2 iš AZ 1 lašas. Absoliutus tirpinau keliuose lašuose spirito stiklinėje taurelėje, kai jau sumaišiau kremą, įdėjau ten vieną šaukštelį, išmaišiau ir sudėjau prie visos masės, nes mažas kiekis lieka ant indo sienelių ir beveik nėra ką pilt į kremą.
( manau, kad suklydau dėdama neatskiestas briedrages, padauginau, ir vietoj osmantės ko gero būtų buvę geriau nerolio EA. Ką jūs manot? Ir kitą kartą dėsiu 2,6 - 2,8 g emulsiklio, kad būtų vos daugiau negu 5 procentai)
Gaminau paprastai - vandenyje atskiruose indeliuose pašildžiau aliejų ir hidrolatų mišinius, stengiausi neperkaitinti, kad kuo daugiau veikliųjų medžiagų išliktų nepakitusios, todėl kaitinau iki naždaug 67 laipsnių celsijaus. Tada po truputį supyliau vandenukus į aliejus, išmaišiau... Labai gražiai susijungė. Kai sudėjau visus pagerinimus, paplakiau mikseriuku, kad gerai viskas susimaišytų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą