2012 m. vasario 2 d.

Kremas-pudra "Apsauginis šokoladas"

Riebi, tačiau nepaliekanti blizgesio, maskuojanti ir nuo šalčio jautrią veido odą papildoma plėvele padengianti priemonė. Šaltiems žiemos orams. Nors gal tiktų ir vasarą...
Žodžiu, nors riebi, bet "skani" košė.

Su juodu, natūraliu 85proc. šokoladu be papildomų priedų, tirštiklių ir kvapiklių jame.

apie 50g.:

Emulsinis vaškas Nr. 3 2,4g
šokoladas 2,5g
augalinis silikonas 1g
lecitinas 0,25g
augalinis aliejus 9g ( naudojau abrikosų kauliukų 4,5g ir kamelijų 4,5g)

Vanduo arba hidrolatas 28g

Spalvai ir maskavimui (kartu apsauga nuo saulės):
aviečių miltelių 0,5g
cinko oksido 1g
kaolino (balto molio) 1.5 g
pigmentų mišinio Bare beige (makingcosmetics) 1,25g
pigmentų mišinio Bare caramel (makingcosmetics) 0,3g

Konservantas: Cosgard 4 (galima iki 9) lašai
Kvapas: Rožių absoliutas 2lašai,
čampakų absoliutas 1 lašas,
frankinčensės (bosvelija serata) 2 lašai.


Atskiruose indeliuose atmatuoti ir šildyti vandenį bei aliejinę dalį. Kol vaškas ištirpo, pasisvėriau "spalvos" priedus.
Visus sausus priedus gerai sumaišiau.
Vaškas Nr.3 gana ilgai neištirpsta, nors labai mažulyčiai grūdeliai. Jungti su vandeniu tik kai nebelieka kruopelyčių. Gerai išmaišyti, suplakti mikseriu. Sausus priedus sudėjau į vėstantį kremą, išmaišiau šaukšteliu, tada gerai išplakiau mikseriu. Dar kartą permaišiau šaukšteliu, kad nugramdyti miltelių likučius nuo indo sienelių, ir vėl perplakiau mikseriu. Cinko oksidas, molis palieka kruopeles, jei gerai neišmaišom. Tinkamai suplaktas, kremas tampa lyg šilkinis.
Kaolinas sugeria riebalų perteklių ir kartu prisideda prie maskavimo efekto sustiprinimo. Silikonas nėra būtinas, galima keisti glicerinu, bet man patinka pudros su silikonu, todėl ir
naudoju. Tepu ant paprasto veido kremo, kai jau susigeria į odą. Gerai laikosi, vidutiniškai maskuoja, saugo nuo išsausėjimo. Odai, linkusiai į aknę, šokoladą turbūt reiktų keist aliejumi, kad kakavos sviestas, esantis šokolade, nepradėtų kimšti porų.

3 komentarai:

  1. Super! Na ir Jūsų išradingumas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokią funkciją atlieka šokoladas?:)

      Panaikinti
    2. Panašią kaip kakavos sviestas - viena vertus, riebus riebalas, kartu šioks toks aktyvus priedas, juodame šokolade gausu antioksidantų, kofeino, teobromino, geros kokybės šokoladas ir kvepia maloniai - dūšią šildo. Persivalgyt nesveika, riebalai, bet saikingai vartot naudinga, tai ko odos nepalepint? Dar rūpėjo, kiek duos spalvos vien šololadas ir avietės - kremą padažo, tik ant odos efekto beveik nesimato (bandžiau tokį variantą). Bet galima ir taip...

      Panaikinti